Bizimle iletişime geçin

Merhaba, ne arıyorsun?

Xiaomi Mi Kutusu S TV Kutusu

Xiaomi Mi Box S incelemesi - 4K Netflix ile Android TV Kutusu

Timo tarafından 30 Aralık 2021 tarihinde hazırlanan test raporu

Xiaomi, Xiaomi Mi Box S'yi 2018 Google Keynote'un bir parçası olarak sundu. TV Kutusu, Android TV 8.1 ile donatılmıştır, HDR'yi destekler ve yüksek çözünürlüklü 4K'da Netflix akışlarını destekler. Ancak, daha önce 2016'te tanıtılan öncekine kıyasla sadece birkaç yeni özellik var. Mi Box S ve nasıl atıldığı hakkında daha fazla bilgi, aşağıdaki incelemede öğreneceksiniz.

Twitter Facebook Whatsapp Tampon İğnele
8.6
Bizim derecelendirme
52 € goboo.com
Preisvergleich
Technische Daten
genel bakış
üretici

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Kutusu S

özellikler

 Işlemci ve bellek 
CPU: Amlogic S905X
RAM: 2GB DDR3
Dahili bellek: 8GB
Bellek uzantısı: Evet, USB 2.0

 bağlantıları 
HDMI: 1x HDMI 2.0a
USB: 1x USB 2.0
Ses: 1x S / PDIF - 3.5mm

 bağlanabilirlik 
WiFi: Çift Bantlı AC (802.11a / b / g / n / ac)
Bluetooth: Standart 4.2

 Video - Ses 
Video çözünürlüğü: 4K 60fps'ye
Video formatları: VP9, H.265, H.264, MPEG1 / 2 / 4, 1 VC, Real8 / 9 / 10
Video formatları: RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4, 3D

Ses kodekleri: DOLBY, DTS
Ses formatları: MP3, APE, Flac

 Diğer 
İşletim Sistemi: Android TV 8.1
Kodi: Evet
Boyut: 9.55 x 9.55 x 1.67 cm
Ağırlık: 147g

Önsöz: Xiaomi Mi Kutu S

Mi Box S'nin halefi olarak Mi Box Uluslararası tayin etmek yanlış olur. Aksine, daha önce yayınlanmış olan 2016 TV Box'un yeni bir revizyonudur. Bu, her şeyden önce neredeyse aynı donanım ekipmanını gösterir. Diğer CPU ve GPU'ları birleştiren çip üzerindeki sistem (SoC), hala ARMv905-A CPU ve Mali 8 MP450 GPU ile Amlogic S3X.

Teklif 30 Aralık 2021

Çevrimiçi perakendeci Goboo, Xiaomi Mi Box S'yi 49,99 Euro'ya stokta bulunduruyor. Sevkiyat, Avrupa çapında ve AB deposundan ücretsiz olarak gerçekleştirilir. Ek vergi yoktur.

Mağaza

Goboo Teklifi - Xiaomi Mi Box S

Bu Goboo teklifiyle Mi Box S satın alırken tasarruf edebilirsiniz. Fiyatı 49,99 Euro.
ETKİNLİK BAYİ
49€ 79€
18.01.2022'e kadar geçerlidir

Tasarım ve işçilik

Ile karşılaştırıldığında Mi Box Uluslararası Mi Box S bir tasarım yükseltmesinden geçti. Şık ve kavisli yerine, yeni kutu önemli ölçüde daha köşeli. Kare şeklindeki plastik gövde 95.5 x 95.5 x 16.7 mm boyutlarında bile biraz küçülmüştür ve 150 g'ın hemen altında biraz daha hafiftir. Kutunun maalesef sahip olmadığı şey, güvenli bir stand için alt kısımdaki kauçuk bir kaplamadır.

Mi Box S ve uzaktan kumanda

Kutu gibi, uzaktan kumanda da yeniden tasarlandı. Mi Box S'nin ağırlıklı olarak satılacağı ABD pazarının gereksinimlerini karşılamak için uzaktan kumanda, Netflix ve Live TV için ek bir düğme sunuyor.

Mi Box S gövde üstü

Hem TV kutusunun hem de uzaktan kumandanın işlem kalitesi kusursuz. Kutu ve uzaktan kumanda, fiyata karşılık gelen bir izlenim bırakıyor. Uzaktan kumandanın tutması kolaydır ve düğmelerin rahat bir basınç noktası vardır.

Mi Box S gövde altı

Teslim

Teslimat kapsamı, kutuyu çalıştırmak için gereken hemen hemen her şeyi içerir. Mi Box S ve uzaktan kumandaya ek olarak, aynı zamanda AB fişli bir güç kaynağı ünitesi, bir HDMI kablosu ve kullanım talimatları içerir. Eksik olan tek şey, uzaktan kumandayı çalıştırmak için 2 AAA pildir.

Mi Box S teslimat kapsamı

bağlantı seçenekleri

Bağlantı seçeneklerinde yeni bir şey yok. Tek USB soketi hala sadece USB 2.0 tipindedir. Bu, bir USB veri depolama cihazından normal 4K video materyalini oynatmak için yeterlidir. Diğer bağlantı seçenekleri bir HDMI 2.0a soketi ve bir ses çıkışıdır (S / PDIF / 3.5 mm). Maalesef Ethernet soketi yok. Bunun yerine, ağ akışı için çift AC WiFi kullanılır. Hala Ethernet olmadan yapmak istemiyorsanız, USB bağlantı noktasına bir USB> Ethernet adaptörü bağlayabilirsiniz.

Mi Box S’nin bağlantıları

donanım

Mi Box S, bir Amlogic S905X SoC'ye dayanmaktadır. ARMv8-A CPU, 4 GHz'e kadar saat hızı sağlayan 53 Cortex-A2.0 işlemci çekirdeği içerir. Bellek için 2 GB DDR3 ana bellek ve 8 GB eMMC veri belleği kullanılır. Sistemi çıkardıktan sonra hala 5GB veri depolama alanı kaldı. Çağdaş farklıdır! Sistem sorunsuz çalışsa bile (bununla ilgili daha fazla bilgi aşağıdadır), daha büyük bir bellek ve veri belleği mevcut uygulamalar ve mobil oyunlar için kesinlikle bir avantaj olurdu. Kullanılan Bluetooth standardı yenidir. Bluetooth 4.0 yerine Mi Box S, biraz daha yeni olan Bluetooth 4.2 standardına güveniyor.

devreye

Android TV kullanıcı arayüzü çok kolay ve sadece birkaç adımda kurulabilir. Kutu, çok sayıda sistem dili içerir ve ilk çalıştırmadan kısa bir süre sonra Almanca'ya çevrilebilir. Tüm yapılandırma adımları anlaşılır ve Almanca olarak açıklanmıştır. Yapılandırmayı daha da basitleştirmek için, tüm WLAN ve Google oturum açma verileri mevcut bir Android cihaz üzerinden senkronize edilebilir. Bu, sizi uzaktan kumanda ile giriş yapmaktan kurtarır. Yapılandırma tamamlandığında, Android TV kullanıcı arayüzüne geçmeye hazırsınız.

Android TV

Android TV Mi Box S

Kullanıcı arayüzü olarak Google'ın Android TV 8.1'i kullanılmaktadır. Bu, birçok Smart TV'de de bulunabilen, TV kutuları için özel olarak uyarlanmış bir Android işletim sistemidir. İşlevsel olarak, Android TV'nin sunabileceği çok şey var. Chromecast akış işlevleri desteklenir, Google Play Store, özel Android TV uygulamalarının yanı sıra çok sayıda isteğe bağlı video ve aralarından seçim yapabileceğiniz müzik hizmetleriyle kullanılabilir. Testte işe yaramayan şey "Canlı TV" özelliğidir. Bu işlev esas olarak ABD pazarı için tasarlanmıştır ve Almanca Android TV dil sürümünde mevcut değildir. Mi Box S, sistem güncellemelerini WLAN aracılığıyla otomatik olarak alır.

Android TV Uygulamaları Mi Box S

Kapsamlı DRM desteği (örneğin Widevine L1) sayesinde, Netflix gibi VoD hizmetlerinin çoğuna en yüksek 4K çözünürlükte erişilebilir. Amazon Prime Video, kutuya yandan yüklenebilir, ancak yalnızca 1080p olarak mevcuttur. Sky Ticket veya Waipu gibi hizmetler yalnızca Google Cast aracılığıyla kutuya aktarılabilir. Filmler, müzik veya diğer uygulamalar akıllı telefon, tablet veya bilgisayardan Mi Box S'ye kolayca aktarılabilir. Kodi, "alternatif bir kullanıcı arayüzü" olarak kurulabilir.

DRM, Mi Box S’i destekliyor

Android TV 8.1'in bir başka özelliği de entegre Google Asistan'dır. Sesli asistan soruları yanıtlar ve akıllı ev cihazlarını kontrol etmeye yardımcı olur. Mi Box S'de asistan, yeni film aramaya veya aydınlatmayı kısmaya yardımcı olur. Komutlar doğrudan uzaktan kumandanın mikrofonuna söylenebilir. Tanıma doğruluğu ikna edicidir. Elde gevşek bir şekilde tutulan uzaktan kumanda ile, uzun cümlelerin yanı sıra karmaşık sözcükler veya alışılmadık adlar tanınır.

Video oynatma ve akış

Xiaomi Mi Box S, saniyede 4 kareye kadar yüksek çözünürlüklü 60K video materyalini oynatabilir. Donanım tarafında, Amlogic SoC diğer şeylerin yanı sıra mevcut H.265 ve VP9 standartlarının kodunu çözer. Çok kanallı ses sistemleri Dolby Digital ve DTS, mümkün olan en gerçekçi ses deneyimi için desteklenir. Dolby Atmos ve Dolby TrueHD desteklenmez. HDR uyumlu bir ekrana ve buna karşılık gelen HDR video materyaline sahip olmanız şartıyla, HDR video materyaliyle uyumluluk da ilginçtir. HDR10 içeriğinin oynatılması kusursuz çalışıyor! Ancak dikkatli olun: HDR10 + ve Dolby Vision video materyali desteklenmez!

 Selefi ve maalesef yeni Mi Box S için büyük bir eleştiri noktası, eksik veya çalışmayan otomatik kare hızı geçişidir. Kare hızı ve çözünürlükler otomatik değildir, ancak oynatılan video materyaline manuel olarak ayarlanmalıdır!

Testte Mi Box S'nin MPEG2, MPEG4, H.264, H.265 ve VP9 video materyaliyle karşılaşmasına izin verildi. Beklendiği gibi, harici bir sabit disk aracılığıyla aktarımda herhangi bir sorun yoktu. Ancak 4K video materyali, akışta WLAN aracılığıyla kayıpsız ve ara belleğe alınmadan oynatılabilir. Bununla birlikte, WiFi performansının erişim noktasına olan mesafenin artmasıyla hızla düştüğü dikkat çekicidir. Kayıpsız 4K akış için Mi Box ve Erişim Noktası aynı odada olmalıdır! AC3 veya DTS HD gibi farklı ses kodekleri kutu için herhangi bir soruna neden olmaz. Tüm VoD severler, Netflix'in keyfini 4K olarak çıkarabilir ve ayrıca 4K HDR içeriği yayınlayabilir.

3DMark Benchmark Mi Box S

Mi Box S ile Oyun Oynamak

 Mi Box S'yi esas olarak bir akış kutusu olarak görmelisiniz. Oyun oynamak bir dereceye kadar mümkündür, ancak hiçbir şekilde bir Nvidia Shield ile karşılaştırılamaz. Emülatörler (NES, SNES veya N64) çalışabilir. Bununla birlikte, grafiksel olarak zorlu Android oyunlarında görüntü arızaları dikkat çekicidir. Asphalt veya Modern Combat 5 gibi oyunlar çalışıyor, ancak ara sıra meydana gelen sarsıntılar nedeniyle eğlenceyi bozabilirler. Bluetooth oyun denetleyicileri hızlı ve kolay bir şekilde bağlanabilir. Testte gözle görülür bir giriş gecikmesi yoktu.

Preisvergleich

 Xiaomi Mi Box S'yi nereden satın alabileceğinizi öğrenmek ister misiniz? Fiyat karşılaştırmamızda en popüler mağazalardan güncel teklifleri listeliyoruz. Tüm fiyatlar günde birkaç kez kontrol edilir ve güncellenir. Bir mağaza birkaç kez görünüyorsa, bayinin çeşitli depolarıdır.

ikonAvrupa depo
ikonTeslim süresi 2-5 iş günü
51,90€
ikonAlman depo
ikonTeslim süresi 2-5 iş günü
58,98€
ikonAlman depo
ikonTeslim süresi 2-5 iş günü
66,99€
ikonAlman depo
ikonTeslim süresi 2-5 iş günü
66,99€
değerlendirme
pozitif

Basit tasarım
Iyi işçilik
Kararlı ve hızlı Android TV
Ses kontrollü uzaktan kumanda
Düzgün 4K video akışı
HMDI 2.0a
Widevine LV1 desteği
Netflix 4K ve YouTube 4K
Kodi 17 ve 18 uygunluk
OTA güncelleme seçeneği

negatif

SD hafıza kartı yuvası yok
USB 3.0 yok
Ethernet yok
Otomatik çerçeve değiştirme yok

Sonuç

Gördüğünüz gibi, Xiaomi Mi Box S'in sunduğu çok az şey var. Yeni tasarım, daha yeni Bluetooth standardı ve işlevsel olarak geliştirilmiş Android TV dışında, TV Kutusu daha önce yayınlanmış olan 2016 Mi Box International'dan farklı değil. 2 yılından sonra daha fazlasını bekleyebilirdin. "Selefi modeli" olan, yeni Xiaomi TV kutusunu güvenle gizleyebilir.

Mi Box S esas olarak ABD'de dağıtılmıştır ve buna göre yerel kullanıcılara uyarlanmıştır. Android TV nedeniyle, TV Kutusu yerel kullanım için de çok uygundur. Yeni çıkan Android TV 9 gibi Android TV'nin daha yeni sürümlerinde yapılan bir güncelleme oldukça muhtemeldir.

8.6
Bizim derecelendirme
15 yorumlar

15 yorumlar

  1. Sven

    11. Ekim 2018 12 için: 47

    İlk bakışta kötü değil. Selefi ile güncellemeler ile ilgili temiz sorunlar var. Bu durumda olmasaydı, doğrudan satın alırdım. USB 3.0 yok ve ağ jakı gerçekten de daha düşük. Testini bekliyorum.

    • Timo Invetu

      14. Ekim 2018 19 için: 16

      Merhaba Sven, evet bu çok yazık. Mi Box S'de Android TV'nin daha iyi çalışıp çalışmadığını merak ediyorum. Zaten bir kopya verdim, ancak geldiği zaman büyük olasılıkla Kasım olacak.

    • Diana

      6. Haziran 2020 10 için: 02

      Sıradan sorunlar mı? - Bu kutulardan dördü kullanımda ve daha önce test ettiğimiz tüm kutuları geçti (ve daha pahalı!) ...
      Birkaç yıllık tecrübeyle, parçayı kolayca satın alabileceğinizi açık bir vicdanla söyleyebilirim.

  2. Erik

    14. Ekim 2018 19 için: 06

    Yakında orada olacağım. Nereden satın alınır?

    • Timo Invetu

      14. Ekim 2018 19 için: 14

      Merhaba Erik, Walmart'ta kutu garanti edilecek.

  3. Phillip Mers

    25. Ekim 2018 23 için: 17

    Merhaba Timo, testini diğer kutuya okudum. Bunu ya da eskisini tavsiye eder miydin? Veya vitese. ama başka ne var? 80 € 'dan daha fazla harcamak istemiyorum. Ayrıca SkyGo ve Netflix'i yayınlamak istiyorum. Google Asistan'ın olması güzel olurdu, ancak olması gerekmiyor. Ana odağım akışkanlık akışında.

    • Timo Invetu

      13. Kasım 2018 12 için: 04

      Merhaba Phillip, yenisi, eskisi kadar. Bu yüzden önce yeni olanı tavsiye ederim. Birkaç gün içinde test kopyası da geliyor. Sonra Mi Box S'nin nasıl yenildiğini ve eskiyle nasıl karşılaştırılacağını bildireceğim.

  4. Rudolf

    13. Kasım 2018 12 için: 01

    Merhaba, Amazon Prime Vidio'nun kutusunda mı koşuyor?

    • Timo Invetu

      13. Kasım 2018 12 için: 06

      Merhaba Rudolf, Prime Video muhtemelen üzerinde çalışacak. En azından neredeyse aynı öncülü üzerinde çalışır. Birkaç gün içinde test kopyası da geliyor. O zaman, obs'in çalıştığını doğrulayabilirim.

  5. danmue

    29. Um 2018 Dezember 14: 00

    Kutu etkileşimli Netflix "Black Mirror: Bandersnatch" ile de uyumlu mu? Fire TV ile çalışmıyor ...

  6. Petersch

    31. Januar 2019 um 10: 27

    Merhaba, eğer doğru anlarsam, selefte neredeyse hiç fark yok mu? Daha yakın bir karşılaştırmanız var mı? Kutuyu Netflix için sipariş edecek miyim ve maalesef 4K’de bu kadar fazla değil.

    • Timo Invetu

      31. Januar 2019 um 12: 30

      Merhaba Peter, bu doğru. "Selefi" ile neredeyse hiçbir fark yoktur. Donanım, Bluetooth 4.2 dışında aynıdır. Tasarım (biraz daha köşeli, biraz daha kompakt) ve Android TV 8.1 yeni. Esas olarak VoD, özellikle Netflix 4K ile ilgileniyorsanız, Mi Box S ile yanlış bir şey yapmıyorsunuz.

  7. Cedrik

    20. Şubat 2019 16 için: 51

    Diğerleri Dolby ATMOS ve TrueHD'nin desteklendiğini yazıyor. Ve onunla oynamak da sorun değil ... Şimdi sorun ne?

  8. Küçük

    23. Temmuz 2019 13 için: 46

    Bir Google hesabı oluşturmak zorunda kalmadan örneğin ARD veya ZDF medya kütüphanelerini yayınlayabilir misiniz ???
    Testte geri bildirim ve ayrıntılı bilgi için teşekkürler

  9. Peter

    19. Eylül 2019 18 için: 30

    MI Box S'imi Tayland'da da kullanabilir miyim?

Yorum bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmiştir * vurguladı.

genel bakış
üretici

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Kutusu S

özellikler

 Işlemci ve bellek 
CPU: Amlogic S905X
RAM: 2GB DDR3
Dahili bellek: 8GB
Bellek uzantısı: Evet, USB 2.0

 bağlantıları 
HDMI: 1x HDMI 2.0a
USB: 1x USB 2.0
Ses: 1x S / PDIF - 3.5mm

 bağlanabilirlik 
WiFi: Çift Bantlı AC (802.11a / b / g / n / ac)
Bluetooth: Standart 4.2

 Video - Ses 
Video çözünürlüğü: 4K 60fps'ye
Video formatları: VP9, H.265, H.264, MPEG1 / 2 / 4, 1 VC, Real8 / 9 / 10
Video formatları: RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4, 3D

Ses kodekleri: DOLBY, DTS
Ses formatları: MP3, APE, Flac

 Diğer 
İşletim Sistemi: Android TV 8.1
Kodi: Evet
Boyut: 9.55 x 9.55 x 1.67 cm
Ağırlık: 147g

Xiaomi'den daha fazlası
reklâm

Banggood Advent Takvimi Kenar Çubuğu